Yleistä

Asiat jotka pitää tietää festivaalista

Festivaalialue sijaitsee Laukaassa, n. 25 km Jyväskylästä, Kylpylähotelli Peurungan alueella.

Festaribussit liikennöivät Jyväskylästä ja Äänekoskelta. Omalla autolla saapuville alueen läheisyydessä on peltoparkkialue, johon voi pysäköidä pientä käteismaksua vastaan. 

Osoite: Peurungantie 85, 41340 Laukaa.

Aluekartta

Turvallisuus

Järjestyksenvalvojat tekevät jokaiselle vieraalle alueelle saapuessa turvatarkastuksen, jolla taataan kaikille mahdollisimman turvallinen ympäristö. Tutustu ohjeisiimme, mitkä asiat ovat sallittuja ja kiellettyjä festivaalialueella. Voit jättää tavaroita narikkaan, joka sijaitsee sisäänpääsyportin jälkeen, ennen turvatarkastusta.

Jos huomaat ympärilläsi jotakin vaarallista ilmoitathan asiasta lähimmälle järjestyksenvalvojalle – pidetään toisistamme huolta. Festivaalin turvallisuuden hoitaa Aican Oy.

Festivaalilla tullaan puuttumaan kovalla kädellä KAIKENLAISEEN PERSEILYYN, joka voisi vaikuttaa asiakkaiden turvallisuuteen, turvallisuudentunteeseen, viihtyvyyteen tai festivaalirauhaan! Emme suvaitse minkäänlaista yksilönvapauteen ja -oikeuksiin kohdistuvaa häirintää! Kaikenlainen syrjintä, seksuaalinen häirintä, rasismi, misogynia sekä henkinen tai fyysinen väkivalta on tapahtumasta poistamisen uhalla EHDOTTOMASTI KIELLETTY!

Tuo mukanasi

Sallitut asiat

Kielletyt asiat

Pidämme oikeuden muutoksiin.

Lipun vaihtaminen rannekkeeseen

ENNAKKORANNEKKEENVAIHTO

Varauduthan esittämään kuvallisen henkilöllisyystodistuksen rannekkeen vaihdon yhteydessä – tapahtuma on K18. Lipussa olevalla nimellä ei ole väliä.

Suosittelemme lipun vaihtamista rannekkeeseen ennakkoon, jolloin sisäänpääsy sujuu jouhevasti.

KAIKKI PERUSLIPUT ON MAHDOLLISTA VAIHTAA ENNAKKOON RANNEKKEEKSI, VIP-LIPUT SEKÄ VIERAS-LIPUT VAIHDETAAN RANNEKKEIKSI AINOASTAAN TAPAHTUMAN SISÄÄNPÄÄSYSSÄ.

Lippuja vaihdetaan rannekkeisiin ennakkovaihtopisteillä, 
Ravintola Mutkassa
Keskiviikkona 19.7. klo 16.00-23.00
Torstaina 20.7. klo 13.00-23.00
Laukaan Satamassa
Tiistaina 18.7. klo 9.00-21.00
Keskiviikkona 19.7. klo 9.00-21.00

Ravintola Mutka sijaitsee aivan Jyväskylän keskustassa, Kauppakeskus Tawastin yhteydessä, osoitteessa Kauppakatu 35, Kauppalaispiha, Jyväskylä. 

Kyseisen henkilön tulee olla paikalla ranneketta noutaessa ja ranneke laitetaan suoraan ranteeseen. Ranneke on henkilökohtainen, eikä sitä voida vaihtaa toiselle henkilölle.

RANNEKKEENVAIHTO TAPAHTUMASSA

Varauduthan esittämään kuvallisen henkilöllisyystodistuksen rannekkeen vaihdon yhteydessä – tapahtuma on K18. Lipussa olevalla nimellä ei ole väliä.

VIP-lippujen vaihto rannekkeisiin ja passeihin tapahtuu VAIN festivaalin sisäänpääsyportilla. 

Saapuessasi sisäänpääsyportille löydät erilaisia sisääntulokaistoja. Nopeuttaaksesi omaa ja muiden sisääntuloa valitse soveltuva kaista.

Esimerkiksi ennakkoonrannekkeen vaihtaneet pääsevät kulkemaan suoraan portin läpi  “rannekkeella”-kaistan läpi.

Jos huomaat, että ranneke on liian kireä, niin älä katkaise/poista ranneketta itse vaan käänny sisäänpääsyn henkilökunnan puoleen.

Yleisesti askarruttavat asiat

John Smith kauppa

Kaikki liput ja oheistuotteet sekä tietoa mm. kulttuurieduilla maksamisesta saat John Smith kaupasta.

Alkoholi ja anniskelu

Koko festivaalialue on anniskelualuetta. Alueelle on kiellettyä tuoda omia juomia. Alueelta on saatavilla niin alkoholillisia kuin alkoholittomia tuotteita.

Ruokailu

Festivaalialueen Ruokamaailma tarjoaa sapuskaa niin pienempään kuin suurempaankin nälkään. Lue lisää täältä.

Tupakointi

Alueella on merkityt tupakointipaikat. Huomioithan muut tupakoimalla ainoastaan merkityillä paikoilla. 

Maksutavat ja pankkiautomaatti

Anniskelupisteillä ja myyntikojuissa maksuvälineinä toimivat yleisimmät kortit ja suurimmassa osassa myös käteinen. Lähin automaatti sijaitsee Laukaan keskustassa n. 4km päässä festivaalialueelta.  

Festaribussit

Festaribussit liikennöivät Jyväskylästä ja Äänekoskelta, ja niillä kulkemalla on mahdollista nähdä sekä päivän ensimmäinen että viimeinen esiintyjä. Bussien tarkat aikataulut julkaistaan kevään aikana omalle sivulleen infon alle.

Jyväskylän festaribussin reitti: Jyväskylä, Harjun tilausajolaituri – Bilteman pysäkki – Leppävesi, Jyväskyläntie – Laukaa, linja-autoasema – Peurunka.

Äänekosken festaribussin reitti: Äänekoski, Pub Markus – Suolahti, linja-autoasema – Hotelli Äänekoski – Peurunka.

Alueelta poistuminen

Festivaalialueelta saa poistua vapaasti. Takaisin tullessa on kuljettava aina turvatarkastuksen kautta.

Ympäristö

Välitämme ympäristöstä. Meillä ei ole käytössä tölkkipantit, mutta alueelta löytyy useita kierrätyspisteitä. Pidetään alue yhdessä siistinä.

Esteettömyys / Erityisryhmät

Avustaja pääsee avustajaan oikeutetun festivaalivieraan kanssa maksutta, ilman erillistä pääsylippua. Jos avustettavalla on VIP-lippu, pääsee avustaja ilman erillistä pääsylippua, mutta VIP-tuotteet kuten VIP-ruoka, eivät kuulu avustajan lippuun. Päästäkseen samalla lipulla, avustettavan ja avustajan tulee olla yhtä aikaa rannekkeenvaihtopisteellä. Epäselvissä tilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluumme +358 40 1639 771.

Festivaalialueella on inva-koroke, josta näkee hyvin molemmille lavoille. Alue on puistoa, mutta sen keskeltä kulkee asfaltoitu tie, jota pitkin pääsee myös inva-korokkeelle. Inva wc:tä löytyy niin puistosta kuin Peurungan rakennuksen sisältä. Invaparkkialue on sisäänpääsyportin läheisyydessä, johon saa pysäköidä vain Trafin myöntämän liikkumisesteisen pysäköintiluvan saaneet. 

Huom! Alueella ei voida taata täysin esteetöntä kulkua joka paikassa.

Ikäraja

Ikäraja festareille on K18. Varauduthan esittämään virallisen henkilöllisyystodistuksen sisäänpääsyportilla. 

Löytötavarat

Löytötavaroita voi kysellä tapahtuman aikana info-teltalta sekä Peurungan hotellin vastaanotosta. Tapahtuman jälkeisellä viikolla löytötavarat toimitetaan Jyväskylän löytötavaratoimistoon.

Siivous

Siivouksesta ja kierrätyksestä vastaa Kuusan Vaeltajat Taika ry. Lue heistä lisää alta!

Kuusan Vaeltajat Taika ry on v. 2017 perustettu laukaalainen yhdistys. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää ja mahdollistaa nuorten, vähäosaisten ja työelämässä olevien aikuisten osallistuminen mielekkääseen vaellus- ja muuhun virkistystoimintaan saadakseen voimavaroja ja tukea terveelliseen elämänhallintaan. Taika ry tarjoaa myös nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään kesätöiden muodossa.

Toiminnan rahoittamiseksi yhdistys tekee erilaisia talkootöitä, joista suurin voimanponnistus on John Smith Rock Festival. Tapahtumassa yhdistys on vastannut alueen siisteydestä ja kestävään kehitykseen tähtäävästä lajittelusta ja kierrätyksestä jo useiden vuosien ajan.

Yhdistys tarjoaa talkootöiden kautta loistavan mahdollisuuden kuulua yhteiseen, ainutlaatuiseen joukkoon. Toisten arvostaminen ja kunnioittaminen, yhteenkuuluminen ja osallistaminen luovat voimavaroja arkeen ja tarjoaa onnistumisen kokemuksia, joita on mukava muistella. 

Yhdistys on vuosien varrella toteuttanut useita retkiä ja vaelluksia Suomessa eri luontokohteissa. Retket ovat tarjonneet ainutlaatuisen mahdollisuuden monelle päästä luontokohteisiin, joihin ei monella välttämättä muuten ei olisi tilaisuutta päästä. Tässä kuvassa olemme yhdellä retkistämme Kolin huipulla.

Marko on yksi ”aina-mukana” oleva talkoolainen ja hän kertoo, että ”festareiden talkootöihin osallistuminen merkitsee NIIN paljon, ettei sanat oikein riitä kertomaan. Mahtava mahdollisuus, jossa nautin joka hetkestä sydämeni kyllyydestä. Työstä saa hyvän mielen ja se auttaa jaksamaan ja olen aina 110 % mukana. Festareille osallistuminen on minun elämäni vuoden tärkeimmät tapahtumat, joita odotan talven pimeinä hetkinä”, toteaa Marko.