Pysäköinti

Saapuminen

Festivaalialue sijaitsee Laukaassa, n. 25 km Jyväskylästä, Kylpylähotelli Peurungan alueella.

Helpoiten pääset alueelle festaribusseilla, jotka pysähtyvät aivan pääsisäänkäynnin vieressä. Festaribussit liikennöivät Jyväskylästä, Laukaasta ja Äänekoskelta (lue lisää täältä). Omalla autolla saapuville alueen läheisyydessä on peltoparkkialue, johon voi pysäköidä pientä maksua vastaan. Huom! Peurunkaan johtava tie on suljettu Peurungantien ja Harjutien risteyksestä alkaen, josta eteenpäin pääsevät vain ajoluvalliset. Leirinnässä majoittuville on varattu oma parkkialue P6.

Jotta liikenne on sujuvaa ja vältymme vaaratilanteilta, pyydämme teiltä arvon festivaalivieraat malttia, rauhallisia ajonopeuksia, ja liikenteenohjaajien ohjeiden noudattamista. Kiitos!

Festivaalialueen osoite: Peurungantie 85, 41340 Laukaa.
Peltoparkin osoite (seuraa tästä eteenpäin opasteita) klikkaa Google Maps auki tästä

Pysäköintialuekartta

Peltoparkki

Peltoparkkiin on tienvarsiopasteet jokaisesta suunnasta saapuessa,  löydät perille P1-kylttejä seuraamalla. Ajo peltoparkkiin tapahtuu Vehniäintien ja Hiekkapolun kautta. 

Peltoparkki sijaitsee kivenheiton (noin 800 metrin) päässä Peurungan kylpylähotellista. Pysäköinti maksaa 5 euroa / auto per päivä, ja pysäköinnin voi ostaa kerralla useammalle päivälle. Maksu onnistuu kortilla tai käteisellä. Parkista on merkitty kävelytie hotellille, osa reitistä ei ole asfaltoitu.

Peltoparkki avautuu torstaina klo 14.00, perjantaina klo 11.30 ja lauantaina klo 10.30. Sunnuntaina peltoparkki on auki klo 9-13.

Pysäköinti peltoparkissa on omalla vastuulla, sillä parkissa ei ole erillistä vartiointia. Henkilökuntaa on paikalla parkin aukioloaikojen mukaan. Huomioithan että kyseessä on pelto, joten ympäristö tulee pitää siistinä! Parkkialueelta löytyy kierrätyspisteitä.

HUOM! Autossa majoittuminen on ehdottomasti kielletty! Matkailuajoneuvojen paikat ovat loppuunmyyty vuodelle 2023, katso lisää leirintä-sivulta. Leirinnässä majoittuville on oma, erillinen parkkipaikka P6, jonne myös telttailijat saavat viedä autonsa. Lisätietoja alempaa.

Peurungan hotellin asiakkaiden pysäköinti

Peurungan päärakennuksen ja pihan rivitalon hotellin majoituksiin sisältyy maksuton parkkipaikka hotellin edestä yhdelle autolle per huonevaraus. Mahdolliset muut saman huonevarauksen autot tulee ajaa peltoparkkiin (P1), jonka pysäköintimaksu on 5 euroa / auto / päivä.

Peurungan hotelli tarjoaa kaikille hotellissa majoittujille Lillijunan kyydityksen hotellille torstaina klo 14.00-18.00 (etu saatavissa näyttämällä Lillijunan kuljettajalle hotellin varausvahvistusta). Sunnuntaina liikennerajoituksia ei enää ole, joten Lillijuna ei silloin enää kulje.

Lillijunan kyytiin voi ottaa matkatavaroita. Jos sinun välttämättä tarvitsee viedä matkatavarat omalla autolla hotellille, ne voi jättää hotellin edessä merkityn katoksen kohdalle. HUOM! Auto ei saa jäädä katoksen eteen parkkiin yhtään pidemmäksi aikaa, vaan tavaroiden ollessa ulkona matkan tulee jatkua heti parkkiin. Liikenne pysyy näin sujuvana hotellin edustalla, eivätkä pelastustiet tukkeudu.

Lillijuna

Ei muuten ole pakko kävellä jos ei taho! Lillijunalla pääsee kätevästi huristelemaan peltoparkista suoraan festarialueen vieressä olevalle bussipysäkille. Kyyti 4€/henkilö (maksu käteisellä tai kortilla).

Lillijuna huristelee alueella

TORSTAINA klo 14-21
PERJANTAINA klo 14-20
LAUANTAINA klo 13-19

(Tai niin kauan kuin asiakkaita riittää)

Leirintäalue

Leirintään sisältyy ilmainen parkkipaikka alueelta P6. Parkki on avoinna torstaista 20.7. klo 12 sunnuntaihin 23.7. klo 14 asti. Myös telttaleirinnän autot voi viedä tänne. Kaikille leirintään saapuville lähetetään sähköpostitse tietoa, kuinka liikennejärjestelyt hoidetaan noin viikkoa ennen tapahtumaa. Muista tarkistaa roskaposti!

Invaparkki

Inva-pysäköintialueelle saa pysäköidä Trafin myöntämällä liikkumisesteisen pysäköintiluvalla. Varaudu esittämään lupa liikenteenohjaajille.

Tuonti- ja hakuliikenne

Jos saat kyydin kaverilta – sen kyydistä ja kyytiin pääset Harjutien varrella olevalta ”tuonti- ja hakuliikenteen” pysäkiltä. Lähemmäs ei pääse.

Taksit

Taksitolppa Peurungan hotellin edestä siirtyy väliaikaisesti Peurungan jäähallin alaparkkipaikalle (katso kartta) torstaista klo 9.00 sunnuntaihin klo 9.00 saakka. Muutoin taksitolppa on normaalisti Kylpylähotelli Peurungan edessä.

Festaribussit

Suosittelemme kulkemaan festaribusseilla! Niitä liikkuu Jyväskylästä, Laukaasta ja Äänekoskelta. Bussipysäkki sijaitsee aivan sisäänpääsyn vieressä. Liput myydään ennakkoon verkkokaupasta, lue lisää täältä: Festaribussit.

Moottoripyörät

Moottoripyörät voi pysäköidä maksutta Peurungantien varrelle lähelle sisäänpääsyä, katso kartta.

Julkinen liikenne

Julkisen liikenteen bussit liikennöivät myös tapahtuman aikaan Peurungassa. Bussipysäkki siirtyy hotellin edestä torstaista klo 9.00 sunnuntaihin klo 15.00 väliaikaisesti samalle pysäkille, jolla myös festaribussit käyvät.