”Erittäin Tärkeätä Asiaa…”

Avataanpa vähän tätä meidän pientä festaria ja vippiä kaikille…

Tyytyväisyys on kehityksen este! Tämän ajatuksen pohjalta on vuonna 2017 päätetty uudistaa hiukan John Smith Rock Festivalin VIP-palveluja.

Viimevuotisesta, sinänsä mainiosti toimineesta VIPistä on täksi vuodeksi otettu kermat päältä, ja niitä on maustettu muutamilla tapahtuman viihtyisyyttä edelleen parantavilla höystöillä… Lähtökohtaisena ajatuksena oli välttää VIPin erillisyyttä ja irtonaisuutta, mikä aiemmin tarkoitti erillisissä tiloissa tapahtuneita ruokailuja sekä ainoastaan VIPeille esiintyneitä bändejä.

Ruokailu säilyy edelleen siistissä sisätiloissa, mutta uudella järjestelyllä on pyritty ehkäisemään ruokailun keskittymistä ainoastaan VIP-bändien ajalle, ja vähentämään sitä kautta ruuhkan muodostumista.

Eli ruokailuaikaa ei ole sidottu bändeihin, eikä toisinpäin. Voit siis valita ruokailuaikasi ja tulla katsomaan bändejä massu pullollaan… Merkittävin uudistus tälle vuodelle on kuitenkin VIP-bändien rantautuminen kuulokuvina kaiken kansan pariin! VIP-asiakkaiden kohtaamispaikaksi on edellisvuoden tapaan tulossa katettu katselualue, tällä kertaa merkittävästi isompana ja vielä aiempaa paremmalla sijoittelulla varustettuna ja ennen kaikkea bändien esiintymisten myötä hivenen festarimaisempana!

Viimekesäistä, VIP-bändien soittaessa alueella ollutta taukoa ei tänä vuonna täten myöskään ole, vaan festivaalialueen täyttää loistava musiikki myös VIP-bändien ajan! Tämä oikeus kirjaimellisesti kuuluu siis kaikille festarivieraille! Mutta jotta VIP-asiakkaat saisivat jotain erityistä vastinetta panostukselleen, tapahtuvat VIP-bändien keikat suljetussa teltassa, eli tästä kokemuksesta pääsee täysipainoisesti nauttimaan vain hankkimalla VIP-oikeuden, mutta ilmankin sitä on mahdollisuus nautiskella musiikista, kuulokuvien avulla… Eli siis, suomeksi tämä kaikki tarkoittaa sitä, että festarialueelle nousee teltta (tai ehkä jopa useampi) joka tarjoaa mahdollisuuden suojaan sateelta ja auringolta, näkyvyydet lavoille, istumapaikat, omat tarjoilupisteet, omat WC:t, sekä ennen kaikkea VIP-bändit!

Näillä uudistuksilla on pyritty tekemään festareista yhä viihdyttävämpi paketti, jossa olisi huomioitu suurin piirtein tasapuolisesti kaikki festarivieraat… Normaalin festivaalilipun omaaville tämä uudistus toivottavasti myös kelpaa, saavathan myös he täytettä iltaansa VIP-bändien muodossa… Se tuskin ketään haittaa? Meidän VIP pyrkii bändien myötä tarjoamaan vierailleen mahdollisimman rockin viikonlopun, kaikkine herkkuineen ja koko festivaali pyrkii lähtökohtaisesti erottumaan useista muista festareista siten, että erilliset VIP-bändit eivät välttämättä kaikilla festareilla ole automaatio! Tämä meidän festarihomma nyt vaan toimii näin… ja sekään tuskin ketään haittaa? Me ei olla käyty muiden festareiden VIP:eissä, joten ei tiedetä miten siellä hommat tehdään, joten ehkä tämän kirjoituksen idea onkin siinä, että JOS sinä vieras olet ollut vaikka 10 vuotta vakioasiakas jonkun toisen festarin VIPissä ja tottunut siellä tiettyihin juttuihin, niin meillä se ei välttämättä menekkään niin. Me tehdään tämä omalla tyylillä ja piste.

Tänä vuonna meidän VIP (ja ohjelmisto muutenkin) panostaa tulkintaan! Sekä perjantai, että lauantai on pyhitetty komeille miehille ja vielä hivenen komeimmille äänille. Eli lavalle nousee perjantaina Graham Bonnet (mies myös keikkailee ensiviikolla Suomessa, suosittelemme tutustumaan miehen tuotantoon ja käymään myös niillä keikoilla), mutta tämä yksinoikeus meinaakin festareita. Grahamia bändeineen EI nähdä ensikesänä millään muulla festarilla, siihen me ollaan ostettu yksinoikeus.

Taas lauantain bändi onkin sitten oma mysteeri. Tämä idea lähti halusta saada jotain huikeeta ja erillaista. No sitä on luvassa. Antony Parviainen Trio on huikea kuuden miehen Trio, johon on laitettu lisämaustetta Marco Hietalan ja Tuple Salmelan avulla. Erikoinen setti, jota ei ihan joka festarilla nähdä..

Muutenkin olemme panostaneet ohjelmassa henkilöhahmoihin, kun koko kattaus on julki moni näkee kokonaisuuden, millä on haettu koko Suomen kovimmat rokkikunkut näihin kemuihin.

Mutta, ostitpa VIPit tai tavalliset liput, niin me teemme kaikkemme, että JSRF:sta tulee huikeat bileet. Emme tietenkään pärjää isoille festareille kattauksen puolesta, mutta ei meidän tavoitteetkaan ole semmoiset. Me ollaan tyytyväisiä muutamaan tuhanteen vieraaseen ja maksimimäärä on meillä on rajattu 5000 henkilöön per päivä. Joten se kertonee miksi GN´R ei esiinny meillä

Nyt (jos siis jaksoit lukea tänne asti..) mene heti jääkapille ja nauti kylmä karhu. Olet sen ansainnut! -John Smith & Kumppanit